Χωριά

Χωριά

Ένα τόσο μεγάλο νησί, όπως η Νάξος, είναι φυσικό να διαθέτει πολλά χωριά. Μάλιστα, τα περισσότερα συνδέονται μεταξύ τους με καλούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Μπορείτε, λοιπόν, χρησιμοποιώντας ως βάση το ξενοδοχείο Summerland στο Καστράκι, να γνωρίσετε μερικά από αυτά:

Τρίποδες (Βίβλος)

Πεδινό χωριό στα νοτιοδυτικά του νησιού, με πολλούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Απέχει 9 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου και 7 χλμ. από την παραλία Καστράκι, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο Summerland.

Χώρα Νάξου

Με το λιμάνι της, το κάστρο της και τα αξιοθέατά της αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού και έναν από τους τυπικά κυκλαδίτικους παραδοσιακούς οικισμούς. Παράλληλα, το μέγεθός της (6.533 κάτοικοι) την καθιστά μια σύγχρονη πολιτεία με όλες τις ανέσεις.

 

Οι υπόλοιποι οικισμοί της Νάξου είναι αλφαβητικά οι εξής:

Άγιος Θαλέλαιος, Αγγίδια, Αγερσανί, Ακάδημοι, Απείρανθος, Απόλλωνας, Βουρβουριά, Γαλήνη, Γαλανάδο, Γλινάδο, Δαμαλάς, Δαμαριώνας, Δανακός, Εγγαρές, Ζωοδόχος Πηγή (Τσικαλαριό & Χείμαρρος), Καλόξυλος, Κεραμί, Κεραμωτή, Κουρουνοχώρι, Κυνίδαρος, Κωμιακή-Κορωνίδα, Κόρωνος, Μέλανες, Μέση, Μονή, Μονοίτσια, Μύλοι, Ποταμιά, Σαγκρί, Σκαδό, Φιλώτι, Χαλκείο-Τραγαία.

Τα χωριά της Νάξου, άλλα πεδινά, άλλα ορεινά, άλλα με παραλίες-επίνεια, άλλα χωρίς, το καθένα με τις ιδιαιτερότητές του, όλα όμως παραδοσιακά και με φιλόξενους κατοίκους σας περιμένουν να περιηγηθείτε και να τα γνωρίσετε.